Hamar-Szelényi Éva vagyok.

Ismerd meg a történetem!

Küldetésem,

hogy az Anya Akadémián az anyasággal, a gyerekneveléssel kapcsolatos új ismereteidet minél hatékonyabban szerezhesd meg,
élvezettel építsd be a tanultakat a mindennapokba,
és boldogan arasd le a siker gyümölcsét!
Több területen jártas baba-mama szakértőként
és bőséges gyakorlattal rendelkező anyaként,
tudom, hogy mi kell a nőnek, akkor is, ha már anya!

Hiszem,

hogy én abban tudlak támogatni, segíteni, tanítani, hogy

Anyaként Te is ki merd mondani:
“Elég jó vagyok!”

Honnan indultam?

Buboca BabaKlub és Tanoda

Az ember személyiségét a környezet is formálja. Anyai nagymamám (akiről a nevem kaptam) egyke volt, amit mindig is nagyon sajnált. 3 gyermek született, de bizonyára már kezdetektől arra nevelte őket, hogy nagy családban jobb az élet.

Ezt a anyukám és két testvére is komolyan vette, így mindenkinek 5 vagy 6 gyereke lett. Nekem is négy nővérem van.

Képzelheted milyenek voltak az évente többször is megrendezett ünnepi találkozók:
a 16 unoka és a szülők, nagyszülők. S persze később jöttek a dédunokák is.

Sajnos, amióta a nagyszüleim már nem élnek, és amióta komoly logisztikát jelent megszervezni  – a meglehetősen nagyra nőtt – családi találkozókat. Már ritkábban találkozik a

 • 16 unokatestvér és
 • a 32 dédunoka.

Azonban így is eléggé sok időt töltöttünk együtt, hogy lássak jó néhány gyermeknevelési elvet és gyermek fejlődési életutat.

Ezzel a tapasztalattal választottam pályát és később ezekkel a gyakorlati tudással kezdtem el a logopédiai foglalkozásokat és a korai fejlesztéseket!

A fő munka mellett nemcsak, hogy folyamatosan tanultam, de már itt elkezdtem magánúton is foglalkozásokat és Babamasszázs tanfolyamokat tartani.

Amikor elvégeztem a Perinatális Szaktanácsadást és a Szülő-csecsemő konzultációt is, már tudtam, hogy az anyák oktatása is a fő profilom kell, hogy legyen.

Ezért alapítottam meg a Buboca BabaKlub és Tanodát!

A segítségre vágyó anyák és a fejlesztésre szoruló gyerekek száma fokozatosan növekedett, de nekem egyre kevesebb volt a szabad kapacitásom. Tudtam, hogy váltanom kell.

Már így is rengeteg plusz saját készítésű tudásanyagot nyomtattam ki a szülőknek 1-1 tanfolyam alkalmával, és sosem tudtam csak egy szakmámmal jelen lenni egy adott terápián.

Már elég korán éreztem, hogy sodródnom kell az árral, megismertem a lehetőségeket, és kihasználtam az internet csodás erejét is, de amikor az anyai örömök, gyereknevelési feladatok teljesen meggátoltak abban, hogy tanfolyamokat és baba-mama klubokat tartsak, akkor már nem volt kérdés,

ha továbbra is ilyen sok családnak szeretnék segíteni, és közben a családommal is érdemi időt szeretnék tölteni, akkor egy teljes változtatásra lesz szükségem!

Hogyan született meg az Anya Akadémia?

Anya Akadémia alapkőletétel

Az ötlettől a megvalósításig!

Őrült tempóban kezdtem megismerni a lehetőségeket, és olyan ismereteket szereztem, amit korábban sosem gondoltam volna. Nem volt könnyű gyerek mellett tanulni marketinget, vállalkozásépítést, online tananyaggyártást.
Főként úgy, hogy folyamatosan olyan akadályokba ütköztem, amiről nem beszéltek ezekben a tananyagokban.

Hiszen kifejezetten nem kisgyerekes anyáknak szóltak. Persze sok olyan dolgot olvastam, amit anyaként is lehet hasznosítani, de inkább azon múlt a kivitelezés sikere, hogy addig kutattam a módszerek, és ötletek tárházában, amíg nem találtam meg a megfelelőt.

Online oktátói felületet hozok létre,
és az anyák tanításával fogom segíteni a családokat, gyerekeket!

Egy kellemes kávézói környezetben, mentorom segítségével,

letettem az Anya Akadémia alapköveit!

Hamar-Szelényi

Nehezen, de elköszöntem a Buboca Babaklub és Tanodától,
és elkezdtem építeni az Anya Akadémiát!

Nagyon sok belső és külső küzdelemmel járt a váltás. A Buboca honlapot nem én hoztam létre, de tudtam, ha egy folyamatos tartalomnövekedést akarok létrehozni, akkor nem kerülhetem el, és

nekem kell létrehozni és karbantartani a honlapomat!

Megkezdődött ez az izgalmas tanulás!

Nem volt könnyű, és nem is ment gyorsan, de nagyon élveztem. Olyannyira, hogy amikor végre kezdett belendülni, akkor jöttem rá igazán, hogy mit is akarok pontosan!

Ahogy mondani szokták, előbb én is “felhasználója” voltam ennek a piacnak. Én is kipróbáltam sok online oktatói felületet,  amíg a honlapépítést, egyén vállalkozásépítést tanultam, és folyamatosan figyeltem magam:

 • milyen érzés használni,
 • tanulni anyaként ezeken a felületeken,
 • milyen tanítási módszer azt, amit jobban meg tudok valósítani a gyerekek mellett
 • milyen, amikor egyéni mentorom van
 • milyen, amikor nyomon követik, támogatják a fejlődésemet, és milyen nélküle.

Gyorsan levontam a következtetéseket,  és az egész honlapot teljesen felújítottam.

Úgy gondoltam, ha már a szakmai fronton magasabb szinten mozgok,
akkor itt is maximumra kell törekednem.

Az elfoglalt anyai életmódhoz legjobban igazodó,
kellemes kávézói beszélgetést idéző hely!

Te igényeid alapján is bővülnek
a szakmai anyagok, az online és offline programok!

Érd el Te is itt

Anyaságod mesterfokát!

Néhány hely, ahol találkozhattál már velem vagy a szakértői válaszommal

Rólam mondták

Értéket: a lehetőséget a kislányom számára, hogy úgy fejezze ki a kis gondolatait, közlendőit, akaratát, hogy én is apja is biztos(abb)an megértsük, mert elég korán igen komplex kis dolgokat fel fedezett. Amikről enélkül sose tudtunk volna.
Élményt: hogy magabiztosabb lettem ezáltal, hiszen a visszajelzései megerősítettek, hogy jól csinálom, amit csinálok.

Azt hiszem, hogy amiatt “vagyok oda” érted, mert megtaláltad azt a frekvenciát, amelyen én akkoriban éppen “venni” tudtam; talán ez az a frekvencia, amelyet mindig minden tanárnak meg kellene keresnie, és a tanítványoknak pedig alázatosan elfogadnia: itt születnek a csodák. Munkád által tovább élsz a világban, áldott vagy! Mert jól csinálod! Van titkod, amely éltet és ajándékozóvá tesz téged…“

Nagyon sok olyan dolog felmerült, ami elgondolkodtatott, változtatásra sarkallt!

Elképesztően jók a “Magamért beszélek” programod, beszédindító tananyag képei. Nagyon egyszerűnek tűnik, de szuper! Azt gondoltam, hogy a fiam csak 10-15 tud, erre kiderült, hogy pár kivételével az összeset tudja, hogy micsoda. És egyre többet próbálkozik mondani is….gyakran hozza a kis dobozkát, amibe tároljuk a képeket, hogy játszunk vele.

Szerettem volna megköszönni neked a “Magamért beszélek” beszédindító tréning anyagát! Nagyon tetszenek a képek és a játékötletek! Kisebbik fiam is nagyon szereti, szuperek a játékok.

Amikor korábban képes könyvet nézegettünk, akkor mindig gyorsan ellapozott, de most nagyon hosszan tudjuk együtt játszani azokat a játékokat, amiket mondtál. Azt hiszem, hogy eddig teljesen rosszul kérdeztem tőle szavakat.

Nagyon nagy segítség ez az anyag. A kicsi elkezdett egyedül is játszani velük, tanácsodra hagytam szabadon játszani, és csodás volt megtapasztalni, hogy milyen ügyes.

Sőt még a párom is elkezdett a gyerekekkel játszani, és irtó boldog volt, hogy érti azokat a szavakat is, amiket a kicsi már mondd. Olyan jó volt látni őket!
Szóval nagyon köszönöm!

Kiegyensúlyozott, magabiztos, örökké mosolygó embernek ismertelek meg, aki nagy odaadással beszél a munkájáról, arról a területről, amihez nagyon ért. A kisbabák is a pozitív kisugárzású embereket szeretik, a babák és az anyák is megérzik, hogy te barátsággal közeledsz feléjük. Számomra egy rendkívül hiteles ember és gyakorló anya vagy. A munkádra pedig elképesztő szükség van. Az énidőnyerés tananyagod anyaként nagy segítség, mert már attól kerekebb lesz a nap, hogyha csak 5 percet is képesek vagyunk csak magunkra fordítani. Sokszor nagyon jó, ha nem a saját családtagjainkhoz fordulunk tanácsért, hanem olyanhoz, aki tényleg sokkal képzettebb náluk. Neked a tanulmányaid miatt nagyon sokféle rálátásod van egy-egy helyzetre, és abszolút bizalmat szavazok neked minden anya-gyerek témában, mert számomra már bizonyítottál.

A “Magamért beszélek” program beszédindító képei nekünk nagyon tetszettek, már amikor vágtam ki őket a lányunk megállás nélkül mondta, hogy mi micsoda. Volt pár új dolog is számára, amit a képek által tanult meg, főleg a járműveknél. A beszédfejlődéséhez őszintén szólva sokat nem adott, mert amire nekiálltunk vele játszani már rengeteget beszélt, mindent mondott. De memóriajátéknak, az árnyak felismeréséhez, párosításhoz a mai napig is használjuk. A kisebbikkel is biztos játszani fogunk vele, amint nem csak ételnek nézi a képkártyákat.

Miben tudok neked segíteni?

Hamar-Szelényi Éva

Anya Akadémia alapítója
Baba-mama szakértő

 • Logopédus

  ELTE BGGYFK, 2003-2008

 • Látássérültek fejlesztője

  ELTE BGGYFK, 2003-2008

 • Gyógypedagógus

  ELTE BGGYFK, 2003-2008

 • Perinatális szaktanácsadó

  ELTE PPK, 2009-2011

 • Szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

  (Szakvizsga) PPKE, 2012-2014

 • Nemzetközi okleveles babamasszázs oktató

  IAIM, 2009

 • Logopédia diagnoszta

  ELTE BGGYFK, 2009

 • NILD Tanulásterápia Ritmikus írás oktatója

  NILD Hungary, 2011

 • Együttműködésen alapuló szülő-csecsemő konzulens

  ELTE PPK, 2015

 • Babajelbeszéd-oktató

  Beszélő Babakezek program, 2018