Ma már nem igazán újdonság, hogy az internet segítségével videochaten lehessen egymással beszélgetni, számtalan felület, program, applikáció rendelkezésünkre áll. Bár nagyon sokféle lehet az ismeretünk, nem biztos, hogy mindenki ugyanannyira ismeri az egyes lehetőségeket. Ezzel a cikkel szeretném egységes szintre hozni a Te ismereteidet a Skype használatát illetően.

A minap a kisfiam “barátnője” (3,5 évesen) mondta az anyukájának, hogy “szeretne Andrissal face-time-ozni”. Itt tartunk, döbbenet.

Az is igaz, hogy az én kisfiam is épp itt ül mellettem, és egy útmutató alapján – teljesen egyedül – egy kis LEGO autót rak össze. Ugye mondanom sem kell, hogy “Ezek a mai fiatalok…”
Itt tartunk, ki tudja követni, hogy honnan tudnak ezek a kis csöppségek már ilyeneket, de tudják, mi meg kullogjunk utánuk. Jó, jó, LEGO-t én is korán kitanultam, 4 nővérem mindig húzott felfelé, de most én vagyok a felnőtt, így – ahogy kell – ez nekem is fura!
Mások vagyunk, én is jó vagyok 1-2 technikai beállításban, értek már több dologhoz itt a számítógépes térben, így most megpróbálok egy kis segítséget adni ahhoz, hogy megismerd Te is, a Skype telepítését és használatát, amivel a konzultációkat online formában kivitelezhetjük.

Mi az a Skype ?

Egy olyan ingyenes, korlátlan ideig használható program, amit akár telefonon, akár számítógépen használhatunk arra, hogy valaki mással – aki a világ bármelyik pontján él – élőszóban (videókép megosztással) vagy írásban – beszélni, kommunikálni tudjunk.

Nagyon sokféle lehetőségünk van ilyenre, de ez az egyik legismertebb, és legrégebb óta használható program a Skype, én megbízhatónak is tartom.
Ismerem és szeretem (részben vagy teljesen) a többi programot is (Facebook messenger, Whats app, Viber, Zoom…), mégis úgy döntöttem, hogy az AnyaAkadémia online egyéni Konzultációs Programjai ezen a felületen fognak történni.

Mire van szükséged a Skype teljes körű használatához?

Amennyiben azt akarjuk, hogy az online konzultáció minél jobban hasonlítson az élő találkozáshoz, az alábbi eszközökre lesz szükséged:

Ha asztali számítógépen használod:

  • Internet kapcsolat
  • Skype program
  • Mikrofon
  • Hangszóró vagy fülhallgató
  • (vagy mikrofonos fejhallgató az előző kettő helyett)
  • webkamera

Nincs ez nagyon másként, ha majd mobiltelefonon, tableten vagy laptopon szeretnéd használni, csupán ott általában beépített mikrofon és kamara van (néhány régebbi laptopon előfordulhat, hogy nincs kamera, de ez igen ritka). Arra azért érdemes gondolni, hogy olykor jól jöhet egy füles (fülhallgató), mert úgy kicsit jobban lehet egymást hallani.

Hogyan telepítheted a Skype-ot?

Segítek neked azzal, hogy honnan tudod letölteni az asztali számítógépedre, telefonodra…a Skype-ot.

Kattints ide és töltsd le a Skypeot!

(Szerintem nem lesz gond a telepítéssel, egyszerű a folyamat, ha mégis gondba ütköznél, keresgélj megoldást a linkelt felületen, itt látsz információkat arra is, hogy milyen rendszer követelményekre van szükség ahhoz, hogy működjön majd a program, ha ezeket megoldod, valószínű nem lesz gondod.)

Hogyan használd a Skyep-ot?

Regisztrálj fel, egy hozzád köthető felhasználói névvel (itt a rendszer nem enged olyan nevet választani, amit valaki már használ), állíts be jelszót (talán mondanom sem kell, hogy biztonságos legyen).

Ha telepítetted a Skype-ot és regisztráltál, akkor vegyél fel a partnereid körébe!

A Skype nagyon sokféle lehetőséget ad arra, hogy megtaláld az Skype használó ismerőseidet. Van egy gyors kereső, amibe név, e-mail cím, felhasználónév alapján is kereshetsz.
(Ha részéletesebb segítséget akarsz, akkor ezt is leírom: rákattintasz a Partnerekre, majd a +új partner gombra, és beírod a Skype nevemet: live:szelenyieva vagy hozzáadod az e-mail címemet: szelenyieva[kukac]windowslive[pont]com

Mutatok egy egyszerűbb módot is:

Vegyél fel a partnereid körébe!

Mielőtt beszélnél velem (vagy mással) ellenőrizd a számítógépen a hangot és a videót, hogy jól működjön, a technikai beállításokra nem menjen el már fölöslges idő!

Remélem, hogy hasznos volt ez a kis leírás!
Várom, hogy itt az online térben is
zökkenőmentesen találkozhassunk!

0 Hozzászólás

Mi a Te gondolatod a cikkről?

Érdekel a véleményed! A lenti szövegdobozban kifejtheted a gondolataidat!
A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük